Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 18.03.2025 - 19.03.2025
BULETIN INFORMATIV
Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 18.03.2025 - 19.03.2025
În perioada 18 - 19.03.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 323 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.
În perioada menționată am gestionat 267 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, am intervenit pentru stingerea a nouă incendii, a fost desfășurată o misiune de descarcerare, 11 misiuni de salvare și alte 35 de intervenții în sprijinul comunității.
Ieri, 18.03.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o secție din cadrul unei unități spitalicești, situată pe strada Emil Racoviță din sectorul 4 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de pompieri s-a constatat că incendiul se manifesta cu degajări de fum, în interiorul unei încăperi. În urma evenimentului s-au autoevacuat 39 de persoane, iar trei persoane au fost transportate la spital. Incendiul a fost lichidat rapid în limitele găsite. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu opt autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare, Detașamentul Special de Salvatori și opt ambulanțe SMURD.
Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:
Ø nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc., fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;
Ø nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;
Ø restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;
Ø nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).
Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/.
În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 13 controale de prevenire și o informare preventivă, în urma cărora au fost aplicate 44 de sancțiuni, în cuantum de 180.500 lei.
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE