Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 10 – 11.07.2025


BULETIN INFORMATIV

 

Intervenții, misiuni și activități preventive în perioada 10 – 11.07.2025

În perioada 10 - 11.07.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au intervenit pentru gestionarea a 335 de situații de urgență, produse în municipiul București și județul Ilfov.

În perioada menționată am gestionat 261 de cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, am intervenit pentru stingerea a nouă incendii, 29 de misiuni de salvare și alte 36 de intervenții în sprijinul comunității.

În cursul zilei de ieri, 10.07.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament, situat pe Bulevardul Basarabia din sectorul 2 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 15 mp. Datorită intervenției prompte a pompierilor, incendiul a fost localizat și lichidat rapid în limitele găsite. În urma evenimentului nu au rezultat victime. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială de descarcerare și un echipaj SMURD.

Tot ieri, 10.07.2025, pompierii din cadrul ISU B-IF au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la mai multe locuințe și anexele acestora, situate pe strada Doamna Stanca din sectorul 1 al Capitalei. La sosirea primelor echipaje de intervenție, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și cu degajări mari de fum, pe o suprafață de aproximativ 350 mp cu posibilități de propagare la vecinătăți. În urma evenimentului șase victime au fost asistate medical la fața locului și ulterior, au refuzat transportul la spital. În total au fost afectate șase locuințe. Pentru gestionarea situației de urgență am intervenit cu 12 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime, o autospecială cu butelii de aer comprimat, un echipaj SMURD și în sprijin, un echipaj SABIF.

Având în vedere pericolul real pe care îl reprezintă arderea necontrolată a vegetației uscate atât pentru viață, cât și pentru bunurile oamenilor, vă amintim că incendierea vegetației uscate este interzisă și vă recomandăm:

- nu utilizați focul deschis în zonele cu vegetație uscată, la distanțe mai mici de 40 m față de locurile cu pericol de explozie: gaze și lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m față de materiale combustibile: lemn, hârtie, textile, bitum etc., fără a-l supraveghea și asigura prin măsuri corespunzătoare;

-   nu aruncați țigările nestinse în apropierea vegetației uscate;

-   restricționați orice activitate din care ar putea rezulta producerea unui incendiu;

- nu lăsați copiii nesupravegheați, cu mijloace ce pot produce aprinderea (chibrituri, brichete etc.).

 Acordați atenție pregătirii în situații de urgență. Pentru informații complete privind măsurile și regulile de comportare specifice tipurilor de risc accesați https://fiipregatit.ro/.

În această perioadă, specialiștii inspecției de prevenire și personalul operativ au desfășurat o serie de activități specifice pe linia prevenirii situațiilor de urgență. Au fost efectuate 18 controale de prevenire, în urma cărora au fost aplicate 81 de sancțiuni, în cuantum de 162.500 lei. De asemenea, au fost realizate patru acțiuni de informare preventivă.

 

BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE